Spring naar inhoud

Sarah Bettens, Paul Michiels en Niels Destadsbader maken single voor 30 jaar Kom op tegen Kanker

30 jaar Kom op tegen Kanker

Eén en Kom op tegen Kanker lanceren de single 'Door jou' om iedereen te bedanken die zich in de loop van de voorbije 30 jaar heeft ingezet voor dit goede doel.

Sarah Bettens, Paul Michiels en Niels Destadsbader zingen het nummer samen, en Paul speelt ook mondharmonica. 'Door jou' werd geschreven door Miguel Wiels en Niels Destadsbader.

Het nummer werd zonet in primeur gedraaid op Radio 2. 'Door jou' wordt daarnaast gebruikt in de campagne rond 30 jaar Kom op tegen Kanker.

Zowel Sarah, Paul als Niels hadden elk een heel bijzondere reden om aan 'Door jou' mee te werken:

“Mijn vrouw heeft vorig jaar borstkanker gehad, dus plots was het héél dichtbij. Gelukkig waren ze er vroeg bij, maar het blijft een nachtmerrie. Voor velen eindigt die nachtmerrie nooit. Ik ben dankbaar dat ik mijn steentje mocht bijdragen aan deze song en deze fantastische Kom op tegen Kanker-campagne.”

Sarah Bettens
Sarah Bettens
<

“Dagelijks worden wij geconfronteerd met mensen rondom ons die tegen kanker vechten. Soms zijn er die de strijd winnen, maar meestal zijn ze weerloos. Zoals de moeder van vijf kinderen van mij, die aan leverkanker stierf in 2009… Daarom doe ik elk jaar extra mijn best om kanker uit de wereld te helpen. Ik ben blij dat ik, samen met Sarah en Niels, kon meewerken aan het lied 'Door jou'. Koop het en luister. Zo help je Kom op tegen Kanker om centen te vergaren!”

Paul Michiels
Paul Michiels
<

“Drie jaar geleden vertrok mijn papa voor een onschuldig bezoek naar de dokter. Een tijdje later stelden ze vast dat hij prostaatkanker had. Door het zorgvuldige werk van dokters en verpleegkundigen heb ik mijn papa nog en is hij intussen genezen. Maar veel mensen hebben dat geluk niet. Iedereen die zich elke dag inzet om deze vieze ziekte uit veel levens te bannen, verdient dan ook een grote Dankjewel.”

Niels Destadsbader
Niels Destadsbader
<
geschreven op 13 april 2019
VRTNU VRTNU VRTNU