'

zondag 20 april 2014

 • 09:00
  Braambos

  Een programma van de Katholieke Televisie en Radio Omroep.

  - "Close-up - Pasen"
  Het paasfeest is terecht een groot feest. We vragen ons af wat de diepere betekenis ervan is voor ons vandaag en welk appel er van uitgaat.
  - "'Eeuwigh gaat voor Oogenblick' - Kardinaal Danneels"
  Antoine Bodar, een Nederlandse priester die meestendeels in Rome woont, nodigt in zijn gespreksprogramma 'Eeuwigh gaat voor Oogenblick' opmerkelijke gasten uit. Dit maal is in coproductie met Braambos, Kardinaal Danneels aan de beurt. Bodar interviewde hem reeds 15 jaar terug. In zijn heel eigen indringende stijl, peilt hij naar hoe kardinaal Danneels nu denkt over de thema's die toen ter sprake kwamen. Naar hoe hij de veranderingen in Kerk en samenleving beleefde en of zijn God- en mensbeeld evolueerde met het ouder worden.
  - "Christenen in het Oosten - Libanon" (4/4)
  Documentairemaker Jacques Debs slaat geen alarmkreet over de moeilijke situatie van de christenen in het oosten. Hij neemt de kijker bij de hand en laat hem kennismaken met de geloofsgemeenschappen ter plaatse. In vier uitzendingen bezoekt hij Armenië, Ethiopië, India en Libanon. De rechtstreekse band met de eerste christelijke gemeenschappen is treffend. Maar ook hoezeer vervolging en grote beproevingen deel uitmaken van de verscheiden geschiedenissen.
  In deze laatste aflevering bezoeken we Libanon, een van de eerste gekerstende landen. De maronitische Kerk heeft dit land mee vormgegeven en was cruciaal in de ontwikkeling van het moderne Libanon. Na twee decennia van verwoestende oorlogen blijft ze ijveren voor de rechten van de mens en zoekt men wegen om vreedzaam samen te leven met de islam.

  beschikbaar in OOIT GEMIST

 • 10:00
  Protestantse eredienst

  Rechtstreekse uitzending in eurovisie van de paasviering in de Protestantse Kerk Brussel, gelegen aan de Nieuwe Graanmarkt.

  Het thema is uiteraard het paasgebeuren of de opstanding van Jezus Christus. De paasviering is het hoogtepunt binnen de liturgische vieringen in de loop van het jaar. Voorganger is ds Steven Fuite, synodevoorzitter van de Verenigde Protestantse Kerk in België.
  (EBU - VRT)

 • 11:00
  Eucharistieviering

  Rechtstreekse uitzending in eurovisie van de rooms-katholieke eredienst n.a.v. van Pasen. Vanuit de collegiale kerk Sint-Petrus en Stefano in Bellinzona.

  De collegiale kerk Sint-Petrus en Stefano in Bellinzona ligt in het Italiaanssprekend gedeelte van Zwitserland. Don Pierangelo Regazzi, deken van Bellinzona, zal voorgaan in deze viering. De homilie wordt gehouden door Don Italo Molinaro. Het 'parochiale jongerenkoor Corale Juventus' wordt gedirigeerd door Alessandro Passuello en begeleid door het muzikaal ensemble o.l.v. Diego Fasolis.
  (EBU - RSI)

 • 12:00
  Urbi et Orbi

  Paus Franciscus stuurt van op het Sint-Pietersplein in Rome zijn paasboodschap de wereld in, gevolgd door de pauselijke zegen 'Urbi et Orbi'.

 • 12:30
  Iedereen Beroemd

  Reportageprogramma dat laat zien waar mensen in Vlaanderen echt mee bezig zijn. Met op zaterdag een overzicht van het beste van de voorbije week.

  beschikbaar in OOIT GEMIST

  Meer
 • 13:00
  Het journaal

  Nieuws en sport

  beschikbaar in ACTUA

  Meer
 • 13:25
  Het weer

  Meer
 • 13:30
  Half uur natuur

  Them and us

  Natuurdocumentaire. 'Nature's microworlds' is een BBC-reeks die aantoont dat de aarde bestaat uit een verzameling op zichzelf staande ecosystemen die barstensvol leven zitten.

  Eerste aflevering van een drieluik waarin Steve Backshall de wereld verkent van de insecten en hun naaste verwanten, de spinachtigen en de schaaldieren. Steve onderzoekt de relatie die de mens heeft met insecten en andere geleedpotigen. In huizen in Kenia houden gigantische kolonies mieren grote schoonmaak en in China ontdekt Steve hoe zijderupsen onze cultuur hebben gevormd. Terwijl sprinkhanen gewassen verwoesten in Afrika, zijn bijen en kevers een belangrijke schakel in onze voedselketen. De meeste mensen vinden deze kruipende diertjes hinderlijk, maar Steve onthult dat we niet zonder hen kunnen leven.

  beschikbaar in NET GEMIST

 • 14:00
  The great dictator

  Komedie van Charlie Chaplin.

  Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog redt een anonieme soldaat het leven van een zekere officier Schultz, maar na een crash verliest de soldaat zijn geheugen. Wanneer hij jaren later terugkeert naar het joodse getto waar hij vroeger als barbier werkte, is de wereld helemaal veranderd. Een zekere Hynkel, die toevallig heel erg op de barbier lijkt, is dictator van Tomanië geworden en de joden worden vervolgd. Als Schultz weer opduikt en een belangrijke man van het Hynkel-regime blijkt te zijn, laten ze het getto met rust. En wanneer de barbier alsnog wordt gearresteerd, speelt de gelijkenis met Hynkel in zijn voordeel.

 • 16:00
  Clips

 • 16:25
  Jungle Book Bear

  Documentaire over de zogenaamde lippenbeer, die model stond voor de beer Baloe in Jungle Book.

  Het bijzonder schuwe dier komt onder meer voor in afgelegen natuurgebieden in India. De naam Bales is trouwens het Hindi-woord voor 'beer'. Het dier leeft van insecten en planten en heeft een veel harder bestaan dan zijn fictieve alter ego. In deze film volgen we de lippenbeer 'Baloe' in het onherbergzame landschap van het Zuid-Indische Karnataka.

 • 17:15
  Vlaanderen vakantieland

  Toeristisch magazine

  - Een weekend lekker weg. Rondje Roodbruin & rondje Vlaams-Brabant.
  - Een weekend lekker weg. Cycling Dinner.
  - De mooiste lenteweekends. Verborgen verhalen in het Brugse Ommeland.
  - De mooiste lenteweekends. Fotofestival van Knokke-Heist.

  beschikbaar in OOIT GEMIST

  Meer
 • 18:00
  Het journaal

  Nieuws en sport

  Meer
 • 18:10
  Groenland

  Tuin- en natuurprogramma waarin genieten van het buitenleven centraal staat.

  Het Groenland-erf begint er steeds mooier uit te zien. Deze week plant Bartel Coeur de Boeuf-tomaten en basilicum in de serre. Daarnaast begint hij in de moestuin aan zijn persoonlijke tuinapotheek. Hij steekt er allerlei planten met geneeskundige werking in de grond. Bartel waagt zich ook aan het zetten van een echte kiwiplant. Deze fruitsoort staat graag in de zon. De stalmuur op het zuiden is dan ook ideaal. En ook aan de gezelligheid wordt gedacht. Bartel heeft twee oude paletten op de kop kunnen tikken en knutselt er een heuse palletschommel mee in elkaar. Zoals elke uitzending trekt Groenland ook weer op pad. In Schiplaken tonen Michel en echtgenote Josee hun unieke voortuin bomvol tuinkabouters en zaakvoerder Guy Vermant uit Mechelen verrast zijn vrouwelijke collega's met een mooi boeket ter gelegenheid van Secretaressedag.

  beschikbaar in OOIT GEMIST

  Meer
 • 18:30
  Dagelijkse kost

  Limburgse Kempen

  Jeroen Meus zet elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak. Op zondag krijgen we het beste van Jeroens culinaire kunsten van de afgelopen week voorgeschoteld, aangevuld met reportages over de herkomst van de gebruikte ingrediënten en het Bourgondische leven van de Vlaming.

  In april zet Dagelijkse kost de Limburgse Kempen in het zonnetje. Gezellige steden en dorpen, mijnterrils en velden vol heide, je vindt het er allemaal. En wat vooral van tel is: de innerlijke mens wordt daar goed gesoigneerd. Onze eerste halte is het gezellige hotel De Schacht. Hier kwamen vroeger de vele Italiaanse mijnwerkers terecht die hun vaderland achterlieten. Hier komt ook het mijnwerkerskoor samen. Eigenares Carmèla zet de mannen na elke repetitie een smakelijk bord voor de neus. Bij bakkerij Knapen maakt Jack nog een traditionele perenvlaai. De mensen kennen dat daar als 'bakkemuizen'. Hij laat de peren drogen in de ovens van zijn bakkerij en bakt de vlaai in een authentieke houtoven. Jeroen serveert een kalfsgebraad met gebakken wortelen, aardappelen en een topsausje. Onze chef sluit af met een lekker dessert: verloren brood van brioche met appel en ijs.

  beschikbaar in OOIT GEMIST

  Meer
 • 19:00
  Het journaal - Sportweekend

  Nieuws. Met om 19.20 uur in Sportweekend een uitgebreid overzicht van de sportactualiteit. (presentatie: Stef Wijnants)

  beschikbaar in ACTUA

  Meer
 • 19:55
  Het weer

  beschikbaar in OOIT GEMIST

  Meer
 • 20:00
  De zoo: achter de schermen

  Docuserie die de kijker een unieke blik biedt op wat er zich achter de schermen van ZOO Antwerpen en Planckendael afspeelt om de zoo van morgen gestalte te geven.

  Lang voor de dieren ontwaken in de Zoo draait de dierenkeuken al op volle toeren. De koks van dienst zetten zich elke dag opnieuw in om de dieren een feestmaaltijd te bezorgen. Kiki, de zeehond krijgt er binnenkort een vriendje bij en voor deze blijde gebeurtenis geven drie duikers haar bassin een grondige poetsbeurt. In Planckendael wagen de witgezichtpenseelaapjes en de goudkopleeuwaapjes zich aan een touwenparcours hoog in de bomen, en even verderop krijgt de Azië serre een heuse metamorfose. Binnenkort zullen alle vogels er vrij kunnen rondvliegen en daarvoor moeten de volières verdwijnen en worden alle vogels een voor een opgevangen. In de Zoo ontfermt dierenarts Francis zich over een beverrat die gecastreerd moet worden, en de zebra vrouwtjes gaan op date!

  beschikbaar in OOIT GEMIST

  Meer
 • 20:30
  De neus van Pinokkio

  Entertainmentprogramma waarin elke week verhalen uit de showbizzwereld verteld worden, aangebracht door vaste 'wijsmakers' Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof. Of de verhalen die ze vertellen ook echt waar zijn, weten alleen zij. Het is aan het publiek om de waarheid van de leugen te onderscheiden.

  Gasten: Showbizz Bart en Véronique De Kock

  beschikbaar in OOIT GEMIST

  Meer
 • 21:35
  Flikken Maastricht

  Kindermenu

  Nederlandse politieserie over de strijd tegen de criminaliteit in Maastricht en omstreken.

  Een arts van Duitse afkomst meldt zich op het bureau, hij wordt bedreigd door een vroegere studievriend. De vriend heeft meer dan twintig jaar in de gevangenis gezeten voor een kannibalistische moord. Hij is inmiddels behandeld en weer vrij, maar de arts krijgt vreemde dreigbriefjes en heeft de kannibaal ook een paar keer in Maastricht gezien. Eva heeft te doen met de arts en gaat op onderzoek uit. En dat wordt haar bijna fataal...

  12+
  beschikbaar in OOIT GEMIST

  Meer
 • 22:25
  Achter de feiten

  Satirisch sketchprogramma, geïnspireerd op de actualiteit. De redactie kijkt heel de week aandachtig naar Het journaal en gaat vervolgens op zoek naar de mensen en de verhalen achter opvallende nieuwsfeiten.

  - "De spraakherkenning"
  Steeds meer gevangenen zitten hun straf uit met een enkelband. Maar er is nu ook een alternatief systeem, waarbij veroordeelden thuis gecontroleerd worden via een aangepaste telefoon met spraakherkenning. Voor gebruiker Carlo Demeyere en zijn echtgenote is het nog even wennen.
  - "Rudy en Vera"
  Knokke-Heist wil rijke helitoeristen uit Londen lokken. Ze vergelijken Knokke met Monaco. Rudy en Vera uit Deurne zijn niet akkoord met die vergelijking en houden een pleidooi voor Sint-Anneke.
  - "Het stressmannetje"
  De reclamespot van het "stressmannetje" van De Lijn werd verkozen tot populairste spot. Stefanie Vandevloed en Joeri Smits, de twee creatieven achter het succes, vertellen hoe ze tot de spot kwamen.
  - "De boombreiers"
  Cultureel Centrum De Ploter in Ternat lanceerde een oproep voor breiers, hakers en restjes wol. Maar truien breien voor bomen is niet helemaal nieuw. De 48-jarige Jimmy Stevens doet het al zo lang hij het zich kan herinneren, samen met zijn vriend.
  - "Rekeningrijden"
  Sinds februari testen duizend proefpersonen in Brussel het rekeningrijden. Binnenkort zullen we weten of zij hun rijgedrag hebben aangepast. Eén automobilist denkt er zelfs winst uit te slaan, door de overheid te laten betalen voor het aantal kilometers dat hij in de file staat.
  - "Stadswacht"
  Volgens een voorstel van de federale regering zouden stadswachten met drie jaar ervaring binnenkort zonder opleiding politieagent kunnen worden. Twee vrouwelijke stadswachten zien wel toekomst in het initiatief.
  - "Rusthuis Asse"
  De nieuwe procureur van het gesplitste parket Halle-Vilvoorde verhuist naar de nieuwe kantoren in Asse. De parket-medewerkers komen er terecht in een oud rusthuis. Voor parketmedewerker Hugo Ooms is het toch even wennen.

  beschikbaar in OOIT GEMIST

  Meer
 • 22:55
  Het journaal

  Nieuws en sport

  beschikbaar in ACTUA

  Meer
 • 23:10
  Het weer

  beschikbaar in OOIT GEMIST

  Meer
 • 23:15
  Het verhaal van... Agnetha

  Documentaire over de muzikale carrière en het leven naast de spotlights van Agnetha Fältskog, beter bekend als de blonde zangeres van ABBA.

  Agnetha Fältskog is een van de bekendste en meest raadselachtige iconen van de popcultuur. Na het begin van haar carrière als soloartieste op 15-jarige leeftijd, richtte ze samen haar man Björn Ulvaeus en het koppel Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad de latere groep ABBA op. ABBA werd een van de meest succesrijke muzikale acts in de popgeschiedenis en de band verkocht wereldwijd meer dan 370 miljoen albums. ABBA scoorde internationale hits met o.a. 'Dancing Queen', 'Take a Chance on Me' en 'The Winner Takes It All' en werd het grootste exportproduct van Zweden. Nadat de band (en haar huwelijk) in 1982 eindigde, begon Agnetha terug solo te zingen, maar verdween langzaam uit de popscene in de jaren '90, uitgeput door roem en een leven in de schijnwerpers. Dit jaar keerde Agnetha terug naar de muziekwereld met de release van haar nieuwste album 'A'. Deze documentaire bevat naast exclusieve beelden gedraaid tijdens ABBA's Australia Tour in 1977 én studio-opnames van haar nieuwe album, ook recente interviews met Björn Ulvaeus en Benny Anderson.
  (orig.: 'Agnetha - Abba and After' - A BBC and Universal Music co-production)

  beschikbaar in NET GEMIST

 • 00:05
  Het journaal

  Nieuws en sport

  beschikbaar in ACTUA

  Meer
 • 00:20
  Het weer

  beschikbaar in OOIT GEMIST

  Meer