Vincent Verelst gaat op zoek naar the real America in South Dakota en Wyoming, twee stille staten in het noorden van de Verenigde Staten. Hij rijdt vanuit Rapid City door de uitgestrekte Badlands en komt zo in Wyoming terecht.

Aan de voet van het Big Horn-gebergte, een uitloper van de Rockies in de staat Wyoming ligt het dorpje Shell, dat vijftig inwoners telt. Eén van hen is de Vlaming Peter Decabooter die The Hide Out Ranch uitbaat. Een gebied zo groot als de provincie Vlaams-Brabant.

Maar het gaat nog verder. Iedereen die bij Peter verblijft wordt ook ingezet op de ranch. Vincent krijgt een initiatie Western Riding en trailriding. En dan is er het echte werk. Het vee samendrijven tijdens een paardentrektocht op maat.

The Hide Out Ranch heeft nog een extra troef. Het grenst aan het oudste Nationaal Park ter wereld: Yellowstone. Tweehonderd geisers en tienduizend warme bronnen maken duidelijk dat dit park een grote supervulkaan is. De bizons, beren en coyotes langs de weg zijn zich van geen kwaad bewust.

REPORTER: Vincent Verelst
REGISSEUR: Jeroen Kila

PRAKTISCHE INFORMATIE

Heb je na deze reportage zin gekregen om zelf naar de RMI Region te reizen? De ideale periode daarvoor is vanaf eind mei tot begin november.

Meer informatie over Wings 'n Wheels op
www.wnw.be

Alle info over RMI, the Real America op
www.rmi-realamerica.nl

Meer informatie over de Black Hills en de Native Americans, die onlosmakelijk verbonden zijn met deze streek krijg je bij Black Hills National Forest
Adres: 1019 N. 5th St., Custer, SD 57730 (Verenigde Staten)
Tel: +1 605 673 9200
www.fs.fed.us/bhnf

ESTA

Reizigers met een paspoort uit landen die deelnemen aan het Visa Waiver Programma moeten een elektronische toelating (ESTA) krijgen alvorens aan boord te gaan van een vliegtuig richting USA. De aanvraag van zo'n toelating moet 72 uren voor vertrek gebeuren.

esta.cbp.dhs.gov
 

LEUK LOGEREN

The Hide Out Ranch

The Hide Out Ranch is de ranch van Vlaming Peter Decabooter. Hij heeft er een gebied zo groot als de provincie Vlaams-Brabant. Alles wat Vincent Verelst van op zijn terras ziet is eigendom van zijn gastheer. De gebergtes met een hoogte tot 4000 meter, duizenden koeien en paarden, wilde ezels, antilopes.

Adres: P.O. Box 206, 3170 Road 40, Shell, WY 82441 (Verenigde Staten)
Tel: +1 800 354 8637
www.thehideout.com

ZEKER DOEN

Wayne's Boot Shop

Adres: 1250 Sheridan Ave., Cody, WY 82414 (Verenigde Staten)
Tel: +1 307 587 5234
www.waynesbootshop.com

National Park Yellowstone

Een bezoek brengen aan National Park Yellowstone is een absolute must. Vincent had helaas maar een dag om het oudste nationaal park ter wereld te bezoeken. Je kunt er evenwel dagen in rondrijden zonder een keer op dezelfde plek te komen.

www.nps.gov


BOEKENTIPS

Capitool reisgids USA

Verken de Verenigde Staten met de Capitool reisgids USA. Je krijgt een uitgebreid overzicht van alle troeven van Amerika: de nationale parken, musea, restaurants en steden. En dat alles is voorzien van handige plattegronden en overzichtskaartjes (ISBN: 9789041033833).
 
www.wpg.be