Voor velen staat de Moezel gelijk aan kilometerslange verassende uitzichten en mooie wijngaarden op de hellingen. Tine Embrechts ontdekt met zonen Luis Oscar en Emilio wat de Moezelstreek te bieden heeft en neemt ook vriendin Marie en dochter Julia mee.

Als uitvalsbasis verblijft het gezelschap in Landal Sonnenberg, een park waar de kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven in een grote binnenspeeltuin. Om het nog spannender te maken dalen ze van de sommerrodelbahn in het nabijgelegen Riol af.

In Trier, de oudste stad van Duitsland, ontdekken Tine, Marie en de kinderen verschillende Romeinse overblijfselen en lopen een echte Romeinse centurion tegen het lijf.

De Moezelstreek heeft ook een lange wijntraditie. Vanaf een Romeins wijnschip krijgen ze een beter zicht over de schuine hellingen met wijnranken. Daarna leren Tine en Marie de lekkere moezelwijnen beter kennen in een wijngaard.

Bernkastel-Kues weet het gezelschap op een andere manier aardig te verrassen. In dat charmante stadje aan de Moezel leren Luis Oscar, Emilio en Julia artisanale snoepjes maken.

REPORTER: Tine Embrechts
REGISSEUR: Mario Mertens

PRAKTISCHE INFORMATIE

Alle informatie over Duitsland en de Moezel vind je bij

* de Toeristische Dienst van Duitsland
www.germany.travel

* of bij de dienst voor Toerisme van de Römische Weinstrasse
Adres: Brückenstrasse 46, 54338 Schweich
Tel: +49 65 02 93 380
www.roemische-weinstrasse.de
mosel@touristinfo-schweich.de

Alles over Trier vind je hier
www.trier-info.de

Meer over Roemische Weinstrasse op
www.roemische-weinstrasse.de

Info over Bernkastel Kues via
www.bernkastel.de

LEUK LOGEREN

Landal Sonnenberg

Landal Sonnenberg telt 216 bungalows, 29 appartementen, 16 stacaravans en 140 campingplaatsen. De bowlingbanen, het zwembad, de indoorklimwand en een groot indoorspeelparadijs zorgen voor vele uren speelplezier in het hart van de prachtige moezelstreek.

Zin gekregen in een verblijf in de moezelstreek? Dat kan vanaf 289 euro voor een weekend in een vierpersoonsbungalow (type 4C) of vanaf 249 euro voor een midweek. Daar komen nog 23,5 euro reserveringskosten bij, verplicht bedlinnen voor 7,25 euro per persoon, toeristenbelasting en overige heffingen.

Adres: Sonnenberg 1, 54340 Leiwen, Duitsland
Tel: +49 65 07 93 690
www.landal.be/sonnenberg
sonnenberg@landal.de

ETEN & DRINKEN

Restaurant/Weinstube Zum Domstein

In dit restaurant kan je 's avonds een authentieke Romeinse maaltijd eten. Vergeet niet te reserveren, want de plaatsen zijn beperkt en zeer gegeerd!

Adres: Hauptmarkt 5, 54290 Trier, Duitsland
Tel: +49 651 744 90
www.domstein.de

info@domstein.de

Historische Bonbonmacherei Bonbon-Willi

Bij Bonbon Willi kan je terecht voor artisanale bonbons. In het weekend demonstreert hij hoe bonbons worden gemaakt.

Adres: Burgstraße 8, 54470 Bernkastel-Kues, Duitsland
Tel: +49 06 53 197 31 41
www.bonbon-willi.de

Weingut Müsterter Hof

Bij Ingrid, Erik en zoon Peter geniet je van hun wijnen en lekkere gerechten. Als specialiteit hebben ze chocolade ontwikkeld die bij de wijn past.

Adres: In der dur 6-10, 54498 Piesport, Duitsland
Tel: +49 06 507 2123
www.weingut-lv.net
info@weingut-lv.net

ZEKER DOEN

Trier

De Porta Nigra, Kaiserthermen en andere Romeinse gebouwen maken nog steeds duidelijk dat Trier de oudste stad van Duitsland is.

In Trier kan je ook speciale rondleidingen volgen, waarbij een Romeins centurion, gladiator of keizer je de geheimen van zijn stad toont. De rondleiding is enkel mogelijk in het Duits, reservatie verplicht.
Info en reservatie: www.erlebnisfuehrungen.de

Bernkastel-Kues

Bernkastel-Kues is een oud, schilderachtig stadje met een rijke geschiedenis en cultuur. De huizen met vakwerk stammen uit de middeleeuwen.

www.bernkastel.de

Sommerrodelbahn Triolago

De rodelbaan Triolago is 1170 meter lang en heeft als voordeel dat je de snelheid zelf bepaalt. Voor weinig geld beleef je hier met het hele gezin plezier.

Adres: Zur Talstation 1, 54340 Riol, Duitsland
Tel: + 49 06502 937460
www.triolago.de
info@triolago.de

Stella Noviomagi

Vaar mee op een replica van een echt Romeins wijnschip en geniet van het uitzicht dat de moezelstreek te bieden heeft. Meer informatie verkrijgbaar via het toeristisch bureau van Neumagen-Dhron.

Touristinformation Neumagen-Dhron
Adres: Hinterburg 8a, 54347 Neumagen-Dhron
Tel: +49 65 07 65 55
www.vgv-neumagen-dhron.de

BOEKENTIPS

20 x Moezel: Genieten en logeren in Duitsland
Deze reisgids biedt verblijf-, eet- en geniettips aan om de Moezelstreek op een originele manier te ontdekken (ISBN 9789020994599).
www.lannoo.be

ANWB Extra: Moezel
Deze reisgids bevat een grote uitneembare kaart en beschrijft de highlights van de Moezel. (ISBN: 978-90-18-03230-2).
www.anwb.nl

De Moezelwijnroute
Met witte wijn als rode draad biedt de Moezelwijnroute 240km van proeven en genieten aan. Hierbij wordt uitleg gegeven over de wijnen en de wijndorpjes (ISBN 9789054662150, uitgegeven bij Globe).