Robin Vissenaekens gaat op cruise in België met het schip De 4 vaargetijden. Dat is een vrachtschip uit 1924. Eigenaars Mauritz en Olga bouwden het om tot een varend hotel. Varend over Vlaamse en Waalse wateren laat het gastechtpaar je een rijk cultuur-historisch erfgoed bewonderen.

Kunststeden als Brussel, Brugge, Gent en Antwerpen zijn tot in het centrum per schip bereikbaar. Je kan kiezen uit verschillende routes zoals een cultuurroute of een fiets-vaarvakantie. Je hebt elk een eigen slaapkamer en badkamer.

Er zijn fietsen aan boord, waardoor je ook mobiel bent op het vasteland of zelf kan beslissen om een dagje te gaan genieten van de mooie omgeving. Robin scheept in en laat zich meevoeren met De 4 Vaargetijden.

REPORTER & REGISSEUR: Robin Vissenaekens

PRAKTISCHE INFORMATIE

De 4 Vaargetijden: Vaarvakanties in België

De 4 Vaargetijden is een uniek concept van 'barging' in België. Het is een gezinsvriendelijke boot voor zowel kinderen als volwassen. De boot vertrekt in het zomerseizoen vanuit Oudenaarde en in het winterseizoen vanuit Oud Rekem.

Je kan verschillende vaarformules kiezen: een weekend, midweek, week of een 11- of 15-daagse vaartocht. Enkele voorbeeldtochten zijn een cultuurtocht, een natuurtocht, een fiets-vaarvakantie of een sluizentocht.

Je kan mee met De 4 Vaargetijden vanaf 76,25 euro per dag.
Boeken doe je via een reservatieformulier (aanvragen via telefoon, fax of e-mail).

Adres: Olga en Maurits Karreman-Van Maele, Postbus 56, 3665 As
Tel: 0477 / 69 63 62
> www.de4vaargetijden.com
> info@de4vaargetijden.com

OPT

Alle informatie over De 4 Vaargetijden en Strépy-Thieu vind je bij het OPT, de Dienst voor Toerisme in Brussel en Wallonië.
> www.belgie-toerisme.be
> info@opt.be

Strépy-Thieu

Robin bezoekt tijdens zijn cruisetrip de grootste scheepslift van Europa: de kanaallift van Strépy-Thieu.
> www.strepy-thieu.be