Na het grote succes van Logeren bij Belgen: Thuis in Frankrijk trokken Peter Jacobs en Erwin De Decker verder zuidwaarts voor een gelijkaardige reeks in Italië, Spanje en Portugal.

In het hart van Toscane, aan de heuvels van de Chianti, vind je Amoliv, een gerestaureerde boerderij waar Erika en haar Italiaanse man Roberto vakantiegangers ontvangen. Het huis staat tussen de olijfbomen, en ze delen de passie voor de betere olijfolie. Ze persen er hun eigen hoogwaardige olie, maar ze leren hun gasten ook de goede van de minder goede olie te onderscheiden met heuse proeverijen.

Wie eerder voor een klassieke proeverij wil gaan komt ook aan zijn trekken: Erika en Roberto leerden mekaar kennen tijdens een wijnproeverscursus. Een kennis die ze graag delen met andere liefhebbers en fijnproevers.

REGISSEUR: Mario Mertens

PRAKTISCHE INFORMATIE

Alle informatie over krijg je bij de toeristische dienst van Italië
Adres: Vrijheidsplein 12, 1000 Brussel
www.enit.it
www.italia.it
enit-info@infonie.be

LEUK LOGEREN

Logeer bij Roberto Saletti en Erika Raes in B&B Amoliv.

Adres: Strada per Caiano 321 Podere La Fratta, 52022 Massa Sabbioni (Italië)
Tel: +39 55 96 72 65
www.amoliv.com
info@amoliv.com

BOEKENTIP

* De reportagereeks is gebaseerd op het boek Thuis in het zuiden - Logeren bij Belgen in Italië, Spanje en Portugal, uitgegeven bij Lannoo (ISDN 978-90-209-6446-2).

* In het boek Puur Toscane verken je het Italiaanse Toscane van binnenuit. Casa Ferranesi, een authentieke negentiende-eeuwse hoeve, is de ideale uitvalsbasis om dat te doen.
Toscane-kenner Katrien Blanckaert doet je watertanden met de overheerlijke streekproducten en neemt je mee naar de Italiaanse mama's, gezellige bistro's en gerenommeerde restaurants. Dat resulteert in sprankelende columns, praktische tips en meer dan veertig originele streekrecepten, helder uitgeschreven en schitterend in beeld gebracht door foodfotograaf Kris Vlegels. Puur Toscane is uitgegeven bij Lannoo (ISBN 978-90-209-7353-2).

Alle info bij
www.lannoo.be