Stuk voor stuk idyllische plekjes uit het boekje, zo zou je The Cotswolds nog het best kunnen omschrijven. Ten noordwesten van Londen, ligt het Engelse platteland zoals we het het liefste hebben. Kobe Ilsen trekt naar de romantische regio vol golvende heuvels, wollige schapen en charmante stadjes en dorpjes.

Dorpjes met zandstenen huizen, oude kerkjes met een paar graven rondom, en zacht glooiende heuvels met schapen. De streek staat bekend als de Cotswolds, naar de omheinde weiden met schapen die in het glooiende landschap verspreid liggen.

Kobe gaat er helemaal voor: hij rijdt urenlang door de Cotswolds, maar verdiept zich ook in de Engelse tradities zoals tuinieren, Shin'kicking, cricket en puddingavonden. Hij ontmoet zelfs de Cotswold Lion, de trots van de streek.

REPORTER: Kobe Ilsen
REGISSEUR: Marc De Wolf

PRAKTISCHE INFORMATIE

Volg de Romantic Road om op korte tijd het mooiste van de Cotswolds mee te pikken. Het is een achtvormige route met Cheltenham als kruispunt.
Het noordelijke deel heet The Road for Today, het zuidelijke The Road for tomorrow.

Hele mooie dorpjes zijn: Winchombe, Broadway (ook de parel van de Cotswolds genoemd), Bourton on the water, Stow-on-the-Wold. Chipping Campden  was vroeger het centrum van de wolhandel. Tegenwoordig is het een populaire toeristische bestemming met oude herbergen, hotels, winkeltjes en restaurants.

Alle info over The Cotswolds krijg je bij Visit Britain
www.visitbritain.be
www.visitbritainshop.com

Ook via deze website lees je alles over The Cotswolds
www.cotswolds.com

LEUK LOGEREN

Lowerfield Farm

Lowerfield Farm is het comfortabele guesthouse van Gareth en Sue Atkins. Logeer in een zeventiende-eeuwse Victoriaanse hoeve in Cotswold steen, net buiten het prachtige dorpje Broadway.

Adres: Broadway, Cotswolds (Groot-Brittannië)
Tel: +44 1386 858273 of
+44 7599 111898
www.lowerfield-farm.co.uk
info@lowerfieldfarm.com

The Kingham Plough

Logeer in een van de zeven leuke kamers van B&B The Kingham Plough.

Adres: Kingham, Chipping Norton, Oxfordshire, OX7 6YD (Groot-Brittannië)
Tel: +44 1608 658327
www.thekinghamplough.co.uk

ETEN & DRINKEN

Juri's

De beste tearoom van het land is volgens Kobe Juri's in Winchcombe.

Adres: High Street, Winchcombe, Cheltenham GL54 5LJ (Groot-Brittannië)
www.juris-tearoom.co.uk

Three Ways House and The Pudding Club

Een uniek Engels gerecht dat een ongelooflijke populariteit geniet is de pudding. Pudding bestaat in heel veel soorten, altijd met boter, bloem, eieren, en meestal als een dessert. Het gerecht is zo typisch Engels dat het dreigt verdrukt te worden door andere modernere desserten. Dankzij de Pudding Club, die op regelmatige basis in het Three Ways House Hotel haar puddingavonden organiseert, krijgt het dessert de nodige aandacht.
Puddingavonden worden wekelijks gehouden en zijn voor iedereen toegankelijk (mits reservatie)! Na een driegangen pudding, kan je stemmen voor de Pudding of the Night!

Adres: Mickleton, Chipping Campden, Gloucestershire, GL55 6SB (Groot-Brittannië)
Tel: +44 1386 438429
www.puddingclub.com

ZEKER DOEN

The Cotswold Way is een spectaculaire route van 120 km. Geknipt voor langeafstandwandelaars van Bath naar Chipping Campden.