Brussel. Hoofdstad van Europa, van België en bijgevolg ook van de friet! Eddy Cooremans heeft z'n hele leven achter de frietpot gestaan en kent er alles van. Geen Japanner of Amerikaan kan weerstaan aan z'n culinaire uitleg, als hij op de Grote Markt gratis 'Belgian Fries' uitdeelt.
    
Maar Brussel is meer dan België, de hele wereld komt er samen. Geuren, kleuren en smaken: nergens zo verscheiden als op de Zuidmarkt. Proeven, kijken en mensen ontmoeten. Lies Martens trekt met Mireille, een charmante Congolese, door Matongé. Gedroogde rupsen, vlammend pikante pepertjes en moambé. Een cocktail van Congo op je bord. Een Brusselse cocktail is dan weer 'nen half-en-half': half witte wijn, half schuimwijn.

Eetfenomeen Dirk De Prins troont haar mee naar VivaM'Boma, bij Katia Rubens. Een klein restaurantje waar ingewanden bovenaan het menu staan. Een ontdekkingstocht langs 'sjoesels' en 'pensj'... Maar de kers op de taart, het zout op de patatten, de crème de la crème blijft volgens Lies toch altijd moeders keuken. En zo belandt ze na 6 weken bij mama thuis, voor een echt Vlaams ... konijn met pruimen. Smakelijk!

REPORTER: Lies Martens
REGIE: Etienne Lerno

PRAKTISCHE INFO

Eddy Cooremans
frietspecialist
tel: 0473/70.01.67

Vindt onder andere de frieten van "Belgian Frit'n Toast" op de Grasmarkt in Brussel de beste!

Zuidmarkt Brussel
elke zondagvoormiddag grote multiculturele markt aan het zuidstation in Brussel

wandelingen door Brussel (Matongé, Marollen etc...) al dan niet met een culinaire toets:

vizit
tel: 09/233.76.89
> www.vizit.be
> info@vizit.be

restaurant Viva M'Boma
Katia Ruebens
Vlaamsesteenweg 17
Brussel
tel: 02/512.15.93

Museumbrasserie
Koningsplein
1000 Brussel
tel: 02/508 35 83
chef: Peter Goossens van Hof van Cleve
> www.museumfood.be
> www.hofvancleve.com

lekker weg in Brussel:
> www.vlaanderenlekkerland.be