Bruno, Axel en Michiel gingen op zoek naar de lekkerste kip voor een gerecht van Marleen Merckx. Bruno waagde zijn kans met een Mechelse Koekoek die hij vond bij de enige echte Roi du Poulet in Molenbeek. Michiel zocht het wat verder en koos voor de Franse poulet de Bresse. Dat is de enige kip ter wereld met een eigen Appellation d'Origine Contrôlée (AOC).

Huischef Bart Thoelen maakte beide kippen volgens hetzelfde recept klaar:

  • vul de kip met kruiden, look, sjalot en boter
  • wrijf de kip in met wat olijfolie en zout
  • meng aardappeltjes, sjalot, kruiden en olijfolie in een pan en plaats die mee in de oven
  • laat de kip 20 tot 25 minuten garen
  • arroseer de kip (bedruipen met braadvocht)
  • verwijder de filets
  • laat de billen nog 15 minuten langer garen in de oven
  • eventueel opdienen met sla

Marleen gaf de voorkeur aan de Mechelse Koekoek.

maandag 13 februari 2012