Parade’s end vertelt een verhaal over liefde en verraad in een tijd waarin de zekerheden van het Edwardiaanse Engeland plaats maken voor de chaos van de Eerste Wereldoorlog.

Wanneer de Engelse aristocraat Christopher Tietjens trouwt met Sylvia is zij zwanger, maar het is niet duidelijk van wie. Ondanks haar slippertjes blijft Christopher zijn echtgenote trouw. Zijn leven wordt echter overhoop gehaald door Valentine Wannop, een jonge suffragette op wie hij hopeloos verliefd wordt.  Christopher wordt naar het front gestuurd voor hij ook maar één nacht heeft kunnen doorbrengen met Valentine.

In Vlaanderen maakt Christopher de oorlog aan den lijve mee: de loopgraven, de continue beschietingen en de doodsangst van jonge mannen ergens in een vreemd land.  Zij die het overleven, ontwaken in een drastisch veranderde wereld. Voor Christopher betekent dat het einde van zijn gedateerde idealen, maar tegelijk het begin van een in alle opzichten nieuw leven, één met een liefhebbende Valentine aan zijn zij.

De reeks is gebaseerd op het gelijknamige meesterwerk van Ford Madox Ford. De hoofdrollen worden vertolkt door ronkende namen als Benedict Cumberbatch, Rebecca Hall, Rupert Everett, Miranda Richardson, en ook de Vlaamse acteurs Hilde Heijnen, Jurgen Delnaet, Gert Lahousse en Leslie De Gruyter zijn te zien.

De roman waarop de reeks gebaseerd is, is te koop in de webshop.

Parade's end, is afgelopen