Een spontane hersenbloeding, het gebeurt jaarlijks bij 2300 Belgen, ook bij patiënten jonger dan dertig. Lander is één van hen. Hij maakt het mee eind 2008. Vier dagen zweeft hij tussen leven en dood. Na een coma van bijna een maand, ontwaakte hij en begint zijn 18 maanden lange revalidatie. Afgelopen zondag heeft Lander het onmogelijke waargemaakt: de Antwerp 10 Miles lopen.

In tegenstelling tot Lander staat Amber nog maar aan het begin van haar revalidatie. Zij werd een half jaar geleden het slachtoffer van een hersenbloeding toen ze aan het paardrijden was. Vandaag kan ze nauwelijks bewegen, ook haar geheugen laat haar in de steek. “Dit voelt echt aan alsof ik van nul moet herbeginnen. Ik heb veel pijn maar ik klaag niet, ik wil ook revalideren en ik trek me op aan het verhaal van Lander.”  

Want het verhaal van Lander is hét bewijs dat het leven niet stopt na een hersenbloeding. Zondag stond hij, drie jaar nadat hij in een rolstoel was terechtgekomen, aan de start van de Antwerp 10 Miles. “Ik denk dat ik het levende bewijs ben dat, als je doorzet, je heel veel kunt. Ik wil op deze manier ook mijn dankbaarheid tonen aan de therapeuten in Pulderbos die mij ongelooflijk hebben geholpen om te staan waar ik nu sta.”

Meer over Lander op de Antwerp 10 miles op www.revapulderbos.be

donderdag 26 april 2012