Dit jaar zullen André Vermeulen en Sven Pichal het Eurovisiesongfestival 2011 van livecommentaar voorzien. Tijdens de finale op zaterdag 14 mei geven ze ook livecommentaar voor de luisteraars van Radio 2.

Voor Sven Pichal zal het meteen de allereerste keer zijn dat hij, samen met André Vermeulen, het Eurovisiesongfestival verzorgt.

Een hele eer, vindt Sven. "Ik heb eigenlijk nooit anders geweten dan dat André Vermeulen het Eurovisiesongfestival presenteerde. Dus ergens vind ik het wel een beetje raar om ineens naast hem te mogen commentaar geven. Maar uiteraard ben ik ook heel trots. Toen ik hier in 2000 ben beginnen werken, heb ik zelfs tegen vrienden gezegd dat als ik ooit nog maar in de buurt kwam van wat André bereikt heeft, dat ik het dan gemaakt had.”

De Belgische inzending Witloof Bay zal pas op donderdag 12 mei in de tweede halve finale aantreden met hun nummer With love baby.

Kan je ook al niet meer wachten tot het Eurovisiesongfestival van start gaat? Bekijk in afwachting al eens de kandidaten van de eerste en de tweede halve finale.

In de aanloop naar het Songfestival zoekt De rode loper jouw favoriete Eurovisiesongnummer. 

de finale van het Eurovisiesongfestival, op zaterdag 14 mei