woe 25 november 2009

De 20-jarige singer-songwriter Tom Dice zal in mei volgend jaar ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie- songfestival in Oslo. Eén heeft de zanger zelf aangeduid en werkt het komende half jaar nauwgezet met Tom samen om hem klaar te stomen voor de halve finales. De bedoeling is dat Tom Dice kan doorstoten naar de finale van het festival op zaterdag 29 mei.

Een werkgroep heeft de voorbije maanden in alle discretie een grondige analyse van het Eurovisiesongfestival gemaakt.  Een song voor het Songfestival is er nog niet. Daar wordt de komende weken en maanden aan gewerkt.

Dat betekent dat Eén in 2010 niet het klassieke "Eurosong" brengt, maar wel een speciale uitzending in het voorjaar. Daarin worden een of meerdere songs aan de kijkers voorgesteld. Eventuele jureringmethodes worden ook later bekeken.

Wie is Tom Dice?

Tom Dice (echte naam: Tom Eeckhout) is een jonge, Vlaamse singer-songwriter. Hij werd op 25 november 1989 geboren en woont in het Oost-Vlaamse Eeklo.

Sinds zijn prille jeugd is Tom met muziek bezig. In 2004, wanneer hij vijftien is, sticht Tom een bandje: The Dice. Uit die groepsnaam vloeit Toms latere artiestennaam voort.  In 2008 neemt Tom deel aan het televisieprogramma "X Factor", waarin hij eervol tweede wordt. In juni van dit jaar brengt Tom Dice een eerste single op de markt, een eigen versie van "Bleeding Love." Met die song doet Tom waar ook de originele uitvoerder Leona Lewis een jaar eerder in slaagde: een dikke hit scoren in de Ultratop.

Dit najaar werd Tom genomineerd voor de TMF Award voor "Best New Artist’" Het is een eerste mooie bekroning van een nog prille carrière. België vertegenwoordigen op het Eurovisie- songfestival 2010 in Noorwegen is de volgende grote stap.

www.sonicangel.com/tomdice