bereidingstijd: 25 minuten | aantal personen: 4

Een onvervalste pasta alle vongole maak je à la minute klaar. In geen tijd staat er een geurige pot genot op de tafel. Gebruik wel verse venusschelpjes!

Dit gerecht kan je al op tafel zetten vanaf €5,25 per persoon.

De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen. Wil je dit voor meer of minder personen klaarmaken? Dat kan: 1 persoon 2 personen 4 personen 6 personen 8 personen

ingrediënten

  • 1 kg venusschelpen
  • 500 g spaghetti
  • 1⁄2 kopje olijfolie
  • 3 sjalotten
  • 1 bussel (platte) peterselie
  • 2 teentjes look
  • peper van de molen
  • zout

bereiding

  • Zet een ruime pot water op het vuur, om straks de pasta te koken.
     
  • Snipper de sjalotten in fijne stukjes en plet de look. Verzamel alles in een kommetje, en zet opzij.
     
  • Hak de peterselie fijn, en zet ze ook aan de kant.
     
  • Spoel de venusschelpen drie tot vier keer in gezouten water. In de schelpjes mag geen zand meer achterblijven!
     
  • Kook de pasta al dente in licht gezouten water (volgens de aangegeven kooktijd). De venusschelpjes smaken van nature al wat zout.
     
  • Verhit een finke bodem olijfolie in een ruime kookpot. Stoof de stukjes sjalot en de geplette look heel even in de olie. Giet de venusschelpen in de pot, plaats er het deksel op en laat deze enkele minuten garen. Controleer af en toe even.
     
  • Giet de spaghetti af en meng de pasta onder de zeevruchten. Kruid naar smaak met peper van de molen.