Drie studenten geneeskunde trekken met een zelfgebouwde ambulance door Tanzania. Ze brengen de ambulance vol medisch materiaal naar een hospitaal. Onderweg houden de dokters in spe halt bij Belgische ontwikkelingsprojecten.

Drie dokters in spe

Toon Van Genechten, Sam Proesmans en Ben Gys zijn drie studenten geneeskunde die binnenkort aan hun specialisatie beginnen. Ze zijn niet vies van avontuurlijke reizen en kwamen tijdens hun trips in aanraking met onrecht en menselijk leed.

lees meer over onze Toon, Sam en Ben

Ruige roadtrip

In Convoi exceptionnel nemen ze het heft in eigen handen. Met een oude ambulance vol medisch materiaal trekken ze van de kust naar een ziekenhuis in het noordwesten. Tijdens de ruige trip, door de schitterende landschappen, houden ze halt bij verschillende Belgische ontwikkelingsprojecten. Het einddoel is het Nkoaranga Hospital, een ziekenhuis zonder ambulance waaraan ze de ziekenwagen willen schenken.

Toon, Sam en Ben zien de noden van het land, ontmoeten mensen die hoopgevende projecten op poten zetten en helpen waar ze kunnen. Daarnaast hopen ze onderweg te ontdekken of ontwikkelingswerk iets is dat ze later zelf willen doen.

De drie zijn niet aan hun proefstuk toe. Sam en Toon trokken eerder naar Bolivia, ze hielpen er de plaatselijke dokter en gingen mee op consultaties. Sam liep ook een half jaar stage in Zuid-Afrika en Ben deed ervaring op in een Cambodjaans ziekenhuis.

Wil je nog meer lezen over Convoi exceptionnel of leuke foto's van achter de schermen bekijken?
volg Convoi exceptionnel op Facebook

Convoi exceptionnel, is afgelopen