Domein Bergelen

10/06/09, 4:28

Hallo,

Wat jullie kunnen lezen is van een paar weken terug. Heb lang getwijfeld of ik het er ook echt hier ging plaatsen…dus ja ier ist nu e…het sluit ook wat aan bij het genieten van de kleine dingen,maar soms kan er wel es iets in de weg zitten.Hahaha lees nu maar…

laatst verlangd weekend was echt genieten. Zaterdag was het genieten thuis van de zon tussen de bloemen en op ons schoon terras. S’avonds zijn we een terraske gaan doen in het stad.Kijkend naar de paserende mensen.Daarna zijn we frietjes gaan eten op ons vertrouwde frietuur in’t stad. Dan was het richting cityscoopRoeselare. We zijn gaan kijken naar de film Knowing met Nicolas Cage. één van mij favoriete acteurs.We zaten heel van boven en hebben die avond veel gelachen met alle stomme dingen. De film was spannend en eigenlijk wel goed.Op de terugweg naar huis deden mien voeten enorm veel pijn door nieuwe schoenen die ik aanhad. Dan nog schoenen die niet echt gemaakt zijn om er kms mee te wandelen. Toch zijn we goed aangekomen thuis,waar we direct in ons bedje zijn gaan liggen.

Zondag waren we verwacht bij vrienden om te gaan BBQuen. Het was heel mooi weer. Het eten en het gezelschap was super. :)

Maandag was het gaan vissen dag. Daarover gaat en draait het rond de vismaffia van het domein Bergelen gelegen in Gullegem. Het is er schitterend mooi,zeer mooie natuur! Het is een provinciaal water waar je op bepaalde plaatsen kan vissen. Er word dus vooral gevist op karpers. Kristof was smorgens vroeg vertrokken en had een schoon plaatsje. Tegen de middag ging ik achter met Neo. Je kan er een mooie wandeling maken,je kan er verschillende vogels spotten en er word een hele dag gezongen door de kikkers en de vogels. Een mooi concert dat ook Neo kon behagen. Voor hem was het lijk naar den tv dat hij keek. Daar is het water heel mooi en proper,waar Neo graag eens in rond zwemt. Normaal mag dat niet,maar ja….waar moeten ze soms heen?

Het was mooi weer wel wat bewolking en wind. Toen we aankwamen had Kristof nog geen vis gevangen. Een beetje verder zaten er nog te visssen,maar bij mijn aankomst waren ze aan het opkramen. Kristof vertelde dat er iemand van de groenen of zo ermee had staan praten. Hij vond het raar,maar misschien waren ze gewoon niet in orde met iets? Na een grote wandeling konden Neo en ik wel wat rust gebruiken dus in de ligzetel ben ik verder gaan lezen in mijn boek. Neo had een nieuw bot gekregen en was lekker aan het knagen.

Daar lagen en zaten we dan aan het genieten van een mooi stukje natuur. Opeens komt er een jongen/man toe en wandelt onze richting uit. Komt bij ons staan en begint met Kristof te praten. Opeens zegt hij iets van “Dit is mijn plaats om te vissen.” Kristof bleef kalm en ik hoorde hem zeggen “Ik ga hier niet weg.” In alle kalmte….die vent begint dan zo ja dat is hier zo tussen de vissers,ik heb er ook moeten op wachten om mijn plaatsje te krijgen en zo verder. Ben dan recht gestaan,een beetje met mijn haren recht,maar effin…Ik vroeg hem of hij meer betaalde dan wij of Kristof? Aja neen was zijn antwoord,maar dat is hier de mentaliteit tussen de vissers. Die vent is het dan toch afgetrapt en is een beetje verder van ons gaan vissen.

Het schijnt dat sommige vissers daar gesponserd worden door merken van visaas,in dit geval karpervoedsel. Ze leggen dan een voederplaats aan en dan gaan ze daarop vissen. Als er nieuwe vissers zijn dan jagen ze ze weg. Zelfs tot gewelddadigheid,zoals lichamelijk dreigen en het plat zetten van de autobanden van niet welkomende vissers.Diezelfde mensen gaan zelfs s’nachts gaan vissen wat daar niet mag!

Amai ik wist echt niet wat ik hoorde,inplaats van de drugsmaffia bestaat er al een vismaffia. :) Niet te geloven,dit water is voor iedereen toegankelijk! Ons gaan ze zeker nog es terug zien,zijt daar maar zeker van!! Kzou zelfs zeggen aan nieuwe vissers in het domein,jullie hebben het volste recht om er te gaan vissen,dus hoepel niet zomaar op.

Kristof die zit te wachten tot zijn bieper afgaat en beet heeft.  Voor Neo is het ook een paradijs,want je kan er mooie wandelingen maken.  Met de hond kan je er een mooie wandeling maken,wat me soms stoort aan hondeneigenaars is dat ze de poep die hun hond achterlaat niet opkuisen! In de mate van het mogelijk raap ik dit op. Dat is 90 % van de poep die Neo achterlaat in de vrije natuur. Nu,ik wil hier niet beginnen met te mopperen,….dus sluit ik hier nu maar af.

Tot de volgende keer.

Maria5 reacties

 1. doortje | 10/6/2009, 8:21

  INDERDAAD TE GEK VOOR WOORDEN,NIKS VAN AANTREKKEN HOOR………………..

  ALS JE DAAR MAG ZITTEN WAAR JE WIL,HET IS TE ZOT DAT DIE PLEK LEEG IS,TOT DAT DE “EIGENAAR” ER IS,JA DIE MAN HAD WEL EEN PRETENTIE HOOR……………

  EIGENLIJK GEWOON ZIELIG…………….
  MAAR GELUKKIG HEBBEN JULLIE ONDANKS DAT TOCH GENOTEN,EN DAT PAKKEN ZE JE NIET MEER AF…………….

 2. Brigitte | 10/6/2009, 9:03

  Dag Maria,

  Wat leuk om te lezen dat jullie een fijn verlengd weekend gehad hebben. Behalve natuurlijk dat voorval met de visser met zijn zogenaamde privéplekje. Amai zeg, wat een pretentie, gelukkig zijn jullie er kalm onder gebleven. ‘k Zou zeggen “niets van aantrekken”,
  jullie hebben toch een superweekend achter de rug en dat nemen ze jullie al zeker niet meer af.
  Wat was ik blij nog eens iets te lezen van je, blijkbaar gaat het al terug een stuk beter met je.

  groetjes,
  Brigitte

 3. Ingrid | 11/6/2009, 12:24

  Hej Maria.
  Niet te geloven ,zoveel plaats in de wereld, en die durft een plaats op te eisen.wat een verkeerde lef he.ja een mens verschiet nog van weinig he,in deze domme rare wereld.mensen zijn zo kortzichtig en egoistisch geworden.Waar gaan dat naar toe he?
  Geniet jij maar van je vis uitstapjes, de wereld is van iedereen, en iedereen is van de wereld he.
  Zeer regenachtige groetjes uit Antwerpen .
  Ingrid

 4. Martine | 11/6/2009, 3:08

  Dag Maria,

  De bbq was in ieder geval super, relax.
  Pff, erg hé, zulke mensen,word je zo moe van.
  Vind wel grappig klinken de vismafia:-).

  Ziet er een mooie streek uit.
  Laat jullie plezier, niet vergallen door zulke mensen.

  Dikke knuf,
  Martine(mama van Kim)

 5. marleen | 12/6/2009, 5:42

  Wist dat vaste plaatsen op de markt bestaan…maar bij het vissen???? Nooit van gehoord. Mensen waar zijn we mee bezig. Toch fijn dat jullie genoten hebben…en het niet aantrekken. Ik wens jullie nog vele fijne uurtjes toe daar aan de waterkant…genietend van de mooie natuur. Geef neo maar een dikke knuffel van mij…jij krijgt er ook ene x